Явище наднаціональності в міжнародному праві - Бойміструк, Тетяна Петрівна (Одеса : Гельветика, 2020)
У дослідженні висвітлено особливості правових засад явища наднаціональності в міжнародному праві. Проаналізовано, що наднаціональність, з точки зору міжнародного права можна визначити як сукупність повноважень, якими держави наділяють визначений міжнародний орган для ціленаправленого регулюваня їх взаємовідносин відповідно до компетенції держав-членів.
Бойміструк Т. П. Явище наднаціональності в міжнародному праві / Т. П. Бойміструк // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С.7-9.
Keywords: наднаціональність; держава; міжнародне право; міжнародна організація; наднаціональні повноваження; Європейський Союз; Організація Об'єднаних Націй