Правові проблеми усиновлення дітей-громадян України іноземцями - Бабенко, Іоанна Вікторівна; Гайда, Анна Дмитрівна (Одеса: Фелікс, 2021)
В статті розглядаються основні показники кількості всиновлених українських дітей іноземними громадянами, розкривається мета та основні причини усиновленння українських дітей-сиріт, аналізується подальший стан усиновлених дітей, а також зважуються плюси та мінуси міждержавного усиновлення.
Бабенко І. В., Гайда А. Д. Правові проблеми усиновлення дітей-громадян України іноземцями / І. В. Бабенко., А. Д. Гайда // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 285-287.
Keywords: міжнародне усиновлення; діти-сиріти; Сімейний кодекс України; сімейні проблеми; дитячі будинки; прийомні сім'ї; торгівля дітьми