Добросовісність - принцип міжнародного права - Бакалінська, О. О.; Бакалинская, О. О.; Bakalinskaya, O. O. (Одеса : Фенікс, 2012)
На думку автора статті, слід виходити з того, що добросовісність немає єдиного визначення, що це та ідея, принцип чи поняття, яке має здатність набувати розширене, а в окремих випадках і якісно нове тлумачення. Це – поняття, яке для різних людей в різні періоди, в кожному національному правопорядку набуває власне значення та семантичне пояснення. Принцип добросовісності в договірних відносинах визначає правила поведінки учасників договору і саме через їх дії цей принцип «наповнюється» змістом.
Бакалінська О. О. Добросовісність - принцип міжнародного права / О. О. Бакалінська // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М.І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 447-450.
Keywords: добросовісність; принцип добросовісності в договірних відносинах; правила поведінки учасників договору; природне право; міжнародне право; суб’єктивна добросовісність; об’єктивна добросовісність; добросовестность; принцип добросовестности в договорных отношениях; правила поведения участников договора; природное право; международное право; субъективная добросовестность; объективная добросовестность; conscientiousness; good faith in the principle of contractual relations; rules of conduct contractors; intrinsic rights; international law; subjective good faith; objective good faith