Відновлення рідної мови як національної святині в контексті літературного процесу періоду "хрущовської відлиги" (на матеріалі творчості І. В. Жиленко) - Сардарян, К. Г.; Sardaryan, К. G. (Одеса : Гельветика, 2015)
У статті дана спроба оцінити естетичні засади діяльності представників покоління шістдесятників періоду «хрущовської відлиги», акцент зроблено на творчості яскравої представниці цієї літературної течії — І. В. Жиленко, що характеризується поверненням до національних святинь рідної мови, культури, історії та дозволяє з'ясувати місце творчого доробку мисткині в літературному процесі зазначеного періоду; виявити особливості та роль унікального покоління шістдесятників у відновленні рідної мови як національної святині.
Сардарян К. Г. Відновлення рідної мови як національної святині в контексті літературного процесу періоду "хрущовської відлиги" (на матеріалі творчості І. В. Жиленко) / К. Г. Сардарян // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 1 – С. 139-145.
Keywords: русифікація; національні культурні цінності; феномен шістдесятництва; оригінальна тематика; рідна мова; «хрущовська відлига»; «хрущевская оттепель»; руссификация; национальные культурные ценности; феномен шестидесятников; оригинальная тематика; родной язык; «Khrushchev thaw»; Russification; national cultural values; the Sixtiers phenomenon; original theme; native language