Сімейний кодекс України : науково-практичний коментар - Харитонов, Євген Олегович; Харитонова, Олена Іванівна; Сафончик, Оксана Іванівна; Волкова, Наталія Василівна; Голубєва, Неллі Юріївна; Давидова, Ірина Віталіївна; Менджул, Марія Василівна; Токарчук, Людмила Михайлівна; Берназ-Лукавецька, Олена Михайлівна; Глиняна, Катерина Михайлівна; Журило, Сергій Сергійович; Калітенко, Оксана Михайлівна; et al. (Київ : Норма права, 2025)
До уваги практикуючих юристів, студентів-правників, аспірантів і викладачів юридичних спеціальностей вищих навчальних закладів, пропонується оновлена версія науково-практичного коментаря Сімейного кодексу України (станом на 01.01.2025 р.), яка створена з частковим врахуванням останніх тенденцій розвитку суспільних відносин у світі і зокрема Україні (Covid-19, воєнний стан тощо). В даному коментарі використані результати останніх наукових досліджень у галузі сімейного права та матеріали судової практики. Враховуючи швидкість оновлення та реформування сучасного законодавства, неможливо врахувати всі зміни, однак Сімейний кодекс України як основний акт законодавства в сфері сімейних правовідносин дозволяє чітко виокремлювати і вдало використовувати визначальні правові конструкції не тільки в наукових дослідженнях, але і в процесі правозастосування. Сподіваємось, що обраний формат науково-практичного коментаря СК України стане в нагоді та сприятиме швидкому і якісному правозастосуванню.
Сімейний кодекс України : наук.-практ. коментар : станом на 01 січн. 2025 р. / Харитонов Є. О., Харитонова О. І. та інш. ; за заг. ред. докт. юрид. наук, проф. Харитонова Є. О., докт. юрид. наук, проф. Сафончик О. І. - Київ : Норма права, 2025. 432 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29226
Keywords: Регулювання сімейних відносин; Здійснення сімейних прав та виконання сімейних обов’язків; Захист сімейних прав та інтересів; Шлюб; Права та обовязки подружжя; Права та обов’язки матері; батька і дитини; Влаштування дітей-сиріт і дітей; позбавлених батьківського піклування; права та обов’язки інших членів сім’ї та родичів; Особливості усиновлення дітей громадянами України; які проживають за її межами; та іноземцями