Ієрархічні особливості офіційно-ділового спілкування - Шкворченко, Н. М.; Шкворченко, Наталія Миколаївна; Shkvorchenko, N. N. (Одеса, 2015)
Статтю присвячено вивченню ієрархічних особливостей офіційно-ділового спілкування. Проведений аналіз виявив існування різних типів ієрархічних структур у бізнес-організаціях: лінійної, функціональної, лінійно-штабної. Отримані результати дозволяють виявити взаємозалежність між ранговим положенням комуніканта та лінгвістичним оформленням офіційно-ділового мовлення.

The article studies the hierarchical features of official-business communication. The analysis revealed the existence of different types of hierarchical structures in business organizations: linear, functional, linear-command. The results reveal the relationship between the ranking position of the communicant and linguistic design of official-business communication.
Шкворченко Н. М. Ієрархічні особливості офіційно-ділового спілкування / Н. М. Шкворченко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 6. – Т.2. – С. 153-156.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; офіційно-ділове спілкування; ієрархічна структура; лінійна структура; функціональна структура; лінійно- штабна структура; official-business communication; hierarchical; linear structure; functional structure; linear-command structure