Доцільність застосування поняття наркотизму в сучасному кримінальному праві - Зуєва, Анастасія Сергіївна; Зуєва, А. С.; Zuieva, Anastasiia S. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
Охарактеризовано поняття наркоманії яке має базовий характер для сучасного антинаркотичного законодавства. Визначеного, що наркоманія має виключно медичний зміст. Запропоновано для використання в якості юридичного поняття наркотизм. Виділені основні змістовні характеристики наркотизму. Досліджено особливості зміни поняття наркотизм в залежності від криміналізації чи декриміналізації «легких» наркотиків.
Зуєва А. С. Доцільність застосування поняття наркотизму в сучасному кримінальному праві / А. С. Зуєва // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 192-198.
Keywords: наркоманія; наркотизм; медичний зміст; юридичний зміст; соціальний зміст; drug addiction; drug addiction; medical content; legal content; social content; decriminalization of «light» drugs; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE