Засоби протидії торгівлі людьми: міжнародно-правовий досвід - Шинкарук , Т. Р.; Shynkaruk, T. R. (Одеса : Фенікс, 2012)
На думку автора статті питання торгівлі людьми, є актуальною сьогодні тому, що в сучасну епоху глобалізації все більшої гостроти набуває питання транскордонної міграції. Перш за все тому, що це явище дало початок ще одному різновиду міжнародної злочинності, окрім наркоторгівлі та торгівлі зброєю, – торгівлі людьми.Найбільшу тривогу викликає ріст об’ємів незаконного вивозу жінок і дітей з рідних країн за кордон для використання в цілях сексуальної експлуатації та примусової праці.
Шинкарук Т. Р. Засоби протидії торгівлі людьми: міжнародно-правовий досвід / Т. Р. Шинкарук // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 425-428.
Keywords: засоби протидії торгівлі людьми; способы противодействия торговле людьми; ways to combat human trafficking; міжнародна злочинність; международная преступность; international crime; рабство; slavery; використання людей для трансплантації органів; использование людей для трансплантации органов; the use of human organs for transplantation