Веборієнтована інформаційна система для моніторингу параметрів атмосферного повітря : бакалаврська робота - Турчин Михайло Михайлович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота викладена на 40 сторінках основного тексту і 55 сторінках загального тексту, містить 3 розділи, 29 рисунків, 3 таблиці, 2 додатка, 23 використаних джерел. Метою виконання роботи є проектування, програмна реалізація та модульне тестування веборієнтованої інформаційної системи для моніторингу параметрів атмосферного повітря, здатної отримувати регулярну, своєчасну та достовірну інформацію, проводити оцінку зібраних даних, надавати необхідну інформацію у зручному форматі кінцевому користувачеві. Об'єктами роботи є методи та засоби моніторингу параметрів повітря, способи реєстрації даних за допомогою метеорологічного приладу та візуалізації отриманих даних у вигляді метеорологічних міток на онлайн-карті місцевості. Предметом дослідження є техніки розробки веборієнтованої інформаційної системи для моніторингу параметрів атмосферного повітря, зокрема мультиплатформними засобами середовища Visual Studio з використанням відкритих геосервісів. У кваліфікаційній роботі виконано реалізацію особистого кабінету користувача, завантаження наборів даних зі зовнішніх ресурсів, відображення карти місцевості, що відображає мітки з значеннями показників, формування віджетів, що описують актуальний стан та динаміку змін навколишнього середовища. The thesis consists of 40 pages of main text and 55 pages of total text, comprising 3 chapters, 29 figures, 3 tables, 2 appendices, and references to 23 sources. The aim of this work is the design, development, and testing of a web-oriented information system for monitoring atmospheric air parameters, capable of obtaining regular, timely, and reliable information, conducting assessment of collected data, and providing necessary information in a convenient format to end users. The objects of this work are methods and means of air parameter monitoring, data registration methods using meteorological instruments, and visualization of obtained data in the form of meteorological tags on an online map of the locality. The subject of research is the techniques for developing web-oriented information systems for monitoring atmospheric air parameters, particularly utilizing the multiplatform environment of Visual Studio with the use of open geo-services. The bachelor's thesis includes the implementation of a user personal account, data set downloading from external resources, displaying a map of the locality with tags indicating parameter values, and the creation of widgets describing the current state and dynamics of environmental changes.
Турчин М. М. Веборієнтована інформаційна система для моніторингу параметрів атмосферного повітря : бакалаврська робота / . – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 55 с.
Keywords: інформаційна система; моніторинг; якість повітря; функціональні вимоги; Visual Studio; Xamarin.Forms; мова C#; мова XAML; GoogleMaps API; MSN Weather; мультиплатформний застосунок; information system; monitoring; air quality; functional requirements; C#; XAML; multiplatform application