Особливості виплати справедливої сатисфакції за рішенням європейського суду з прав людини - Апалькова, Інна Сергіївна (Одеса : Фенікс, 2017)
Акцентовано увагу на тому, що основний обов' язок держави щодо виконання рішення Європейського Суду з прав людини є виплата сум, визначених Судом як справедливе відшкодування заявникові.Виявлено особливості виконання рішень Європейського Суду з прав людини держав - відповідачів.Конвенція про захист прав людини у разі визнання Європейським Судом з прав людини його порушення , призводить до призначення найбільш значних розмірів справедливої компенсації.
Апалькова І. С. Особливості виплати справедливої сатисфакції за рішенням Європейського суду з прав людини / І. С. Апалькова / Інформаційні технології у судочинстві: матер. всеукр. наук.-практ. конф., яка проводиться в рамках тижня цивільного процесу (Одеса, 18 квітня 2017 р.) / за заг. ред. д.ю.н., проф. Голубєвої Н.Ю. – Одеса : Фенікс, 2017. – С. 21-25.
Keywords: Європейський Суд з прав людини; Конвенція про права людини; Закон України "Про виконавче провадження"; відшкодування; державна виконавча служба; права людини