Особливості формулювання предмету виконання як форми реалізації адміністративно-правових норм в окремих різновидах нормативно-правових актів - Болокан, І. В.; Болокан, И. В.; Bolokan, I. V. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
У статті виокремлюються ознаки виконання як форми реалізації адміністративно-правових норм, на їх підставі пропонується дефініція відповідної правової категорії. Досліджуються питання, яким чином впливає специфіка нормативно-правового акту та закріплених у ньому положень на виконання адміністративно-правових норм (на прикладах нормативних положень, сформульованих у формі правил, стандартів, інструкцій, розпорядчих актів, положень та порядків).

Особенности формулировки предмета исполнения как формы реализации административно-правовых норм в отдельных разновидностях нормативно-правовых актов. В статье выделяются признаки исполнения как формы реализации административно-правовых норм, на основании которых предлагается дефиниция соответствующей правовой категории. Анализируется, как влияет специфика нормативно-правовых актов и закрепленных в них положений на исполнение административно-правовых норм (на примерах нормативных положений, сформулированных в форме правил, стандартов, инструкций, распорядительных актов, положений и порядков).

Features of the formulation of the subject of execution as a form of implementation of administrative rules in certain varieties of regulatory legal acts. The article highlights the signs of execution as a form of implementation of administrative rules, on the basis of which a definition of the relevant legal category is proposed. It analyzes how the specifics of regulatory legal acts and the provisions fixed in them influence over the implementation of administrative rules (through the examples of regulatory frameworks formulated in the form of rules, standards, instructions, executive orders, provisions and procedures).
Болокан І. В. Особливості формулювання предмету виконання як форми реалізації адміністративно-правових норм в окремих різновидах нормативно-правових актів / І. В. Болокан // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 78. – С. 20-27.
Keywords: реалізація адміністративно-правових норм; виконання адміністративно-правових норм; правила; стандарти; обов'язок; реализация административно-правовых норм; исполнение административно-правовых норм; правила; стандарты; обязанность; implementation of administrative rules; execution of administrative rules; rules; standards; duty