Когнітивний складник у формуванні комунікативної компетентності особистості (на матеріалі української мови) - Рибалка, Я. І.; Рибалка, Ярослава Іванівна; Рибалка, Ярослава; Ribalka, J. I.; Степаненко, О. К.; Степаненко, Олена Костянтинівна; Stepanenko, O. K. (Одеса, 2017)
Стаття присвячена аналізу когнітивного складника формування комунікативної компетентності особистості. У роботі аналізується ситуаційний метод як один із найефективніших способів формування комунікативної компетентності учнів на уроках української мови.

The article is devoted to the analysis of the cognitive setting of the formation of the communicative competence of the individual. The situational method is analyzed in the work as one of the most effective ways of forming communicative competence of pupils in the lessons of the Ukrainian language.
Рибалка Я. І. Когнітивний складник у формуванні комунікативної компетентності особистості (на матеріалі української мови) / Я. І. Рибалка, О. К. Степаненко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.2. – С. 118-121.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; компетенція; компетентність; когнітивна методика; ситуаційний метод; competency; competence; cognitive technique; situational method