Роль та значення діяльності Марка Порція Катона, Квінта Гортензія Гортала і Марка Тулія Цицерона у розвитку адвокатури Стародавнього Риму - Масалітіна, Ю. П. (Одеса: Фелікс, 2013)
В статті розкрито виникнення і становлення адвокатури в Стародавньому Римі пов'язаної з відповідними реформами, які сприяли появі адвокатської професії, на прикладі відомих адвокатів того часу-Марка Порція Катона, Квінта Гортензія Гортала та Марка Тулія Цицерона.
Масалітіна Ю. П. Роль та значення діяльності Марка Порція Катона, Квінта Гортензія Гортала і Марка Тулія Цицерона у розвитку адвокатури Стародавнього Риму / Ю. П. Масалітіна // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.110-113.
Keywords: адвокатура; Стародавній Рим; Марк Порцій Катон; Квінт Гортензій Гортал; Марк Тулій Цицерон; суспільні відносини; промови римських ораторів-адвокатів