Дія кримінального права у контексті доктринальних та соціальних змін - Туляков Вячеслав Олексійович; Туляков Вячеслав Алексеевич; Tulyakov V. A. (My University, 2014)
У статті розглянуто питання взаємодії соціальних змін у активності та правосвідомості суспільства та кримінального законодавства з особливостями кримінально-правової доктрини та окремих її постулатів. Зроблено висновок про подальшу необхідність розвитку теорії кримінальних проступків та кримінально-правового поводження.

В статье рассмотрены вопросы взаимодействия социальных изменений в правосознании и активности общества и уголовного законодательства с особенностями уголовно-правовой доктрины и отдельных ее постулатов. Сделан вывод о необходимости дальнейшего развития теории уголовных проступков и теории криминально-правового обращения.

The problems of social changes in legal consciousness, society's activity and criminal legislation impact on criminal doctrine are analyzed in this article. It is stressed that theory of misdemeanors and treatment development is of great need for Ukrainian model.
Туляков В. О. Дія кримінального права у контексті доктринальних та соціальних змін / В. О. Туляков // Вісник Південного регіонального центру Національної академії правових наук України. - Одеса, 2014. - №2. - С. 108 - 117.
Keywords: кримінально-правова політика; кримінальний проступок; кримінально-правове поводження; динаміка права; уголовно-правовая политика; уголовный проступок; уголовно-правовое обращение; динамика права; criminal policy; criminal misdemeanor; treatment; legal dynamics