Сучасний стан наукового забезпечення кримінально-правового впливу на юридичних осіб - Лук’янченко, С. О.; Лукьянченко, С. А.; Lukianchenko, S. O. (Одеса: Фенікс, 2017)
У статті проаналізовано наявні теоретичні підходи щодо наукового обґрунтування кримінальної відповідальності юридичних осіб. Визначено, основні сформовані у науці підходи щодо вказаної проблематики. На підставі вивчення наукового доробку українських вчених виокремлено основні напрями за якими здійснюється дослідження можливостей кримінально-правового впливу на юридичних осіб. Особлива увага звернута на дисертаційні дослідження, які присвячені характеристиці юридичних осіб як суб’єктів кримінальної відповідальності та системи заходів кримінально-правового впливу, що застосовуються до них.

В статье проанализированы имеющиеся теоретические подходы к научного обоснования уголовной ответственности юридических лиц. Определены основные сложившиеся в науке подходы к указанной проблематике. На основании изучения научного наследия украинских ученых выделены основные направления, по которым осуществляется исследование возможностей уголовно-правового воздействия на юридических лиц. Особое внимание обращено на диссертационные исследования, посвященные характеристике юридических лиц как субъектов уголовной ответственности и системы мер уголовно-правового воздействия, применяемые к ним.

The article analyses the existing theoretical approaches to the scientific substantiation of criminal liability of legal entities. It is determined, the basic approaches formed in science in this problem. On the basis of the study of the scientific work of Ukrainian scientists, the main directions of investigation of the possibilities of criminal legal influence on legal entities are singled out. Particular attention is paid to the dissertation research, which is devoted to the characterization of legal entities as subjects of criminal responsibility and the system of measures of criminal-law influence, applied to them.
Лук’янченко С. О. Сучасний стан наукового забезпечення кримінально-правового впливу на юридичних осіб / С. О. Лук’янченко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 86-94.
Keywords: кримінальна відповідальность; юридичні особи; заходи кримінально-правового впливу; уголовная ответственность; юридические лица; меры уголовно-правового воздействия; criminal liability; entities; measures of criminal law influence; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE