Верховенство закону - категорія сучасної юриспруденції - Красюк, І. А.; Красюк, И. А.; Krasyuk, I. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Саме за принципом верховенства закону формується ієрархічна система джерел права. Жоден суд не приймає рішення, посилаючись на право як таке. У всіх випадках він керується конкретною статтею Конституції України, статтями відповідного закону, кодексу чи іншого нормативно-правового акта. Принцип верховенства права покликаний якісно змінити як основоположні засади, так і практичну складову системи правового регулювання суспільних відносин у напрямі до загальновизнаних гуманітарних цінностей та критеріїв соціальної ефективності. Верховенство закону являє собою один із принципів правової держави, оскільки забезпечує підпорядкованість і внутрішнє непротиріччя правових актів, що є умовою формування та дії верховенства права в Україні.
Красюк І. А. Верховенство закону - категорія сучасної юриспруденції / І. А. Красюк // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 101-103.
Keywords: верховенство закону; верховенство права; верховенство закона; верховенство права; принцип верховенства права; law supremacy; the rule of law; the rule of law principle