Публічно-приватне партнерство та інновації для портів України - Кормич, Борис Анатолійович; Кормич, Б. А.; Kormych, Borys A. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасній світовій практиці інноваційний розвиток базується на поєднанні державного фінансування та приватних інвестицій. публічно-приватне партнерство є важливим інструментом розвитку портової галузі України в умовах обмежених ресурсів, оскільки дозволяє залучати інвестиції, впроваджувати сучасні технології та підвищувати ефективність управління інфраструктурою. Потенціал PPP-проєктів залишається значним, однак їх успішність залежить від стабільного правового регулювання, прозорості, простоти та швидкості адміністративних процедур, а також балансу інтересів учасників. В умовах триваючої війни особливо важливим є урахування безпекових та соціальних ризиків, забезпечення надійного виконання контрольних функцій держави та належного захисту працівників, а також розвивати міжнародне співробітництво для запозичення і реалізації кращих практик та моделей управління.
Кормич Б. А. Публічно-приватне партнерство та інновації для портів України. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 279-282. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33078
Keywords: морські порти; портова діяльність; інвестиції; публічно-приватне партнерство; ризики воєнного стану; концесії; Україна; seaports; port activities; investments; public-private partnership; risks of martial law; concessions; Ukraine