Актуальні питання реалізації права адвокатів на участь в реформі адвокатури - Бакаянова, Нана Мезенівна; Бакаянова, Н. М.; Bakaianova, Nana M. (Одеса : Фенікс, 2026)
З метою виконання зобов’язань України, передбачених переговорною рамкою Європейського Союзу, згідно з рішенням Ради Європейського Союзу від 21.06.2024 р., за кластером 1 «Основи процесу вступу до ЄС», Кабінет Міністрів України розпорядженням від 14.05.2025 р. № 475 схвалив низку дорожніх карт та план заходів. У Дорожній карті з питань верховенства права (далі – Дорожня карта) на Верховну раду України, Міністерство юстиції України, Національну асоціацію адвокатів України (далі – НААУ) покладено завдання з реформування органів адвокатського самоврядування у контексті європейських стандартів
Бакаянова Н. М. Актуальні питання реалізації права адвокатів на участь в реформі адвокатури. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 311-316. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33117
Keywords: адвокатура; адвокатське самоврядування; Національна асоціація адвокатів України; професійна асоціація адвокатів; адвокат; громадські об’єднання; реформа адвокатури; Конвенція про захист професії адвоката; bar; bar self-government; Ukrainian National Bar Association; professional association of bar associations; lawyer; public associations; bar reform; Convention for the Protection of the Profession of Lawyer