Комп’ютерні мережі : навчально-методичний посібник - Задерейко, Олександр Владиславович; Гура, Володимир Ігоревич; Толокнов, Анатолій Арнольдович; Багнюк, Наталія Володимирівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Навчально-методичний посібник містить теоретичний та навчально-методичний матеріал з основ діагностики, побудови та перевірки функціональності сучасних комп’ютерних мереж. Розглянуто основні методи і програмні засоби для проектування, діагностики та експлуатації комп’ютерних мереж. Містить завдання до лабораторних та самостійних занять, які виконуються у комп’ютерному класі. Навчально-методичний посібник призначений для підготовки до лабораторних і самостійних робіт, які виконуються в рамках навчальної дисципліни «Комп’ютерні мережі». The teaching manual contains theoretical and teaching-methodical material on the basics of diagnostics, construction and verification of the functionality of modern computer networks. The main methods and software tools for the design, diagnostics and operation of computer networks are considered. Contains tasks for laboratory and independent work performed in the computer classroom. The teaching manual is intended for preparation for laboratory and independent work performed within the framework of the academic discipline "Computer Networks".
Задерейко О. В. , Гура В. І., Толокнов А. А., Багнюк Н. В. Комп’ютерні мережі : навч.-метод. посібник. Одеса, 2026. 288 с. URL: https://hdl.handle.net/11300/33641 ; DOI : https://doi.org/10.32837/11300.33641
Keywords: комп’ютерні мережі; структури комп' ютерних мереж; мережева адресація; клієнт-серверні мережі; визначення мережевих параметрів; діагностика стеку протоколів; розрахунок підмереж; аналіз мережевого трафіку; захист мережевих з‘єднань; мережеві пристрої; computer networks; computer network structures; network addressing; client-server networks; network parameter determination; protocol stack diagnostics; subnetting calculation; network traffic analysis; network connection protection; network devices