Доступність судового захисту як основа модернізації судової системи України - Щербанюк, О. В.; Shcherbanyuk, O. V. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
Стаття присвячена дослідженню сутності й змісту доступності правосуддя як принципу судової влади. Зміст доступності правосуддя розкривається через сукупність її елементів. Аналізуються міжнародно-правові акти, на підставі чого визначаються критерії доступності правосуддя.
Щербанюк О. В. Доступність судового захисту як основа модернізації судової системи України / О. В. Щербанюк // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України, НУ ОЮА.- Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 144-149.
Keywords: суд; правосуддя; принципи здійснення правосуддя; принцип доступності правосуддя; судовий захист; судова система; правосудие; принципы правосудия; принцип доступности правосудия; судебная защита; судебная система; court; justice; principles of justice; principle of access to justice; judicial protection; judicial system