Криміналістичне забезпечення кримінальної медіації в Туреччині - Динту, Валерія; Dyntu, Valeriia (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Тези присвячені досвіду Туреччини щодо кримінальної медіації, її застосування та роль правоохоронних органів. Показано етапи медіації, категорії злочинів, можливості участі сторін та значення цього інституту для підвищення ефективності розслідування. The theses are devoted to Turkey’s experience with criminal mediation, its practical application, and the role of law enforcement agencies. The stages of mediation, categories of crimes, the participation possibilities of the parties, and the significance of this institution for improving the efficiency of criminal investigations are demonstrated.
Criminalistic support of criminal mediation in Turkey
Динту В. Криміналістичне забезпечення кримінальної медіації в Туреччині / В. Динту // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 256-258. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31217
Keywords: кримінальна медіація; Туреччина; кримінальне провадження; правоохоронні органи; криміналістика; альтернативне врегулювання; потерпілий; підозрюваний; доказування; criminal mediation; Turkey; criminal proceedings; law enforcement agencies; criminalistics; alternative dispute resolution; victim; suspect; evidence