Освіта та книгодрукування у добу Гетьманщини - Корнієнко, Ірина Валеріївна; Корнієнко, І. В.; Korniienko, Iryna V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Історія України доби Гетьманщини – це етап становлення української державності, що став знаковим у процесі формування національної самосвідомості та політичної культури. Гетьманщина увійшла в історію як час розквіту національної культури, науки та мистецтва. Саме в цей період було закладено ідеологічні та інституційні підвалини майбутньої держави, було створено міцний фундамент української науки, літератури та просвітництва, що згодом став основою для подальшого становлення національної культури й формування модерної української нації.
Корнієнко І. В. Освіта та книгодрукування у добу Гетьманщини. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 124-127. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33033
Keywords: Гетьманщина; освіта; книгодрукування; братські школи; Києво-Могилянська академія; українська культура; історичний розвиток; національне відродження; Hetmanshchyna; education; book printing; brotherhood schools; Kyiv-Mohyla Academy; Ukrainian culture; historical development; national revival