Влияние решений Европейского суда по правам человека на гражданское судопроизводство Украины - Минченко, Раиса Николаевна; Мінченко, Раїса Миколаївна; Minchenko, Raisa M. (Одеса : Фенікс, 2013)
В указанной статье рассматриваются вопросы влияния решений и практики Европейского суда по правам человека на гражданское судопроизводство в Украине, в частности вопросы пересмотра решений по гражданским делам верховным судом Украины по причине нарушений Украиной своих международных обязательств.

У статті розглядаються питання стосовно впливу рішень та практики Європейського суду з прав людини на цивільне судочинство України, зокрема питання перегляду рішень у цивільних справах Верховним судом України з причин порушення Україною своїх міжнародних зобов’язань.

The article is aimed to consider the questions about influence of decisions and practice of European Court on human rights on Ukrainian civil court proceedings. Particularly, the questions, mentioned in this article, are related to revision of decisions on civil cases by Supreme Court of Ukraine, because of breaking its international obligations by Ukraine.
Минченко Р. Н. Влияние решений Европейского суда по правам человека на гражданское судопроизводство Украины / Р. Н. Минченко // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 283-292.
Keywords: Европейский суд по правам человека; решение; гражданское судопроизводство; международные обязательства Украины; гражданские дела; Європейський суд з прав людини; рішення; цивільне судочинство; міжнародні зобов’язання України; цивільні справи; European Court of Justice; civil court proceedings; international obligations of Ukraine; civil cases