Тенденції у висвітленні воєнних дій в україні на прикладі перших шпальт провідних світових видань: «New York Times», «Vogue», «The Wall Street Journal», «Time» - Самвелян, Мілена; Самвелян, М.; Samvelian, Milena (Національний університет «Одеська юридична академія», 2022)
Під час дослідження було визначено яку роль у демонстрації позиції видання відіграють обкладинка та перша шпальта. Також було проаналізовано на прикладах яким чином сучасні видання використовують саме першу шпальту та обкладинку як центральний засіб комунікації із аудиторією.

During the research, it was determined what role the cover and front page play in demonstrating the publication's position. It was also analyzed using examples of how modern publications use the first column and the cover as the central means of communication with the audience.
Самвелян М. Тенденції у висвітленні воєнних дій в україні на прикладі перших шпальт провідних світових видань: «New York Times», «Vogue», «The Wall Street Journal», «Time» / Мілена Самвелян // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 4 листопада 2022 р.) / наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська - Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. - С. 86-89.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; обкладинка; перша шпальта; видання; позиція; тенденції; висвітлення; місце та роль; cover; front page; edition; position; trends; coverage; place and role