Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень. Том 2. - (:unkn) unknown (Одеса : Юридика, 2023)
Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень». У другому томі збірника відображено наукові напрацювання вчених, практиків, військовослужбовців у теоретичній та емпіричній площині в умовах повномасштабного військового вторгнення у сферах адміністративного права та процесу, фінансового, морського та митного права, організації та вдосконалення судоустрою, прокуратури, інших правоохоронних органів, адвокатури. Висвітлено питання кримінального права, кримінально-процесуальних аспектів кримінального провадження та кримінологічних особливостей протидії злочинності в умовах воєнного стану, криміналістики, судової експертизи, психології та медицини у забезпеченні судочинства, цивільного та сімейного права, інтелектуальної власності та патентної юстиції, цивільного судочинства, господарського права та процесу. Розглянуто актуальні питання діяльності сучасних бібліотек у закладах вищої освіти, фізичної підготовки здобувачів вищої освіти. Збірник розраховано на наукових та науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти, практичних працівників у сферах юридичної, економічної, соціологічної, політологічної, психологічної, філологічної наук, журналістики та кібербезпеки тощо.

Materials of the International scientific and practical conference "European guidelines for the development of Ukraine in the conditions of war and global challenges of the 21st century: synergy of scientific, educational and technological solutions". In the second volume of the collection the scientific achievements of scientists, practitioners, and military personnel are reflected in the theoretical and empirical plane in the conditions of full-scale military invasion in the spheres of administrative law and process, financial, maritime customs law, organization and improvement of the judicial system, the prosecutor's office, other law enforcement agencies, lawyers. Issues of criminal law, criminal procedural aspects of criminal proceedings are covered and criminological features of combating crime in military conditions state, criminology, forensics, psychology and medicine in the provision of justice, civil and family law, intellectual property and patent justice, civil justice, commercial law and process. Current issues of the activity of modern libraries in higher education institutions are considered education, physical training of students of higher education. The collection is intended for scientific and scientific-pedagogical workers, students of higher education, practical workers in the fields of legal, economic, sociological, political, psychological, philological sciences, journalism and cyber security, etc.
Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матер. Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 трав.2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Юридика, 2023. – Т. 2. – 828 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.25892
Keywords: адміністративне право та процес; фінансове право; морська та митна політика України; діяльність прокуратури України; адвокатура України; проблеми кримінального права; процесуальне право та протидія злочинності в умовах воєнного стану; криміналістика; психологія та медицина у забезпеченні судочинства; цивільне та сімейне право; administrative law and process; finance law; maritime and customs policy of Ukraine; activities of the Prosecutor's Office of Ukraine; Bar of Ukraine; problems of criminal law; procedural law and combating crime under martial law; criminalistics psychology and medicine in ensuring justice; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; сучасні бібліотеки у закладах вищої освіти; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Library and information science