Щодо вдосконалення регулювання застосування бойової техніки в охороні державного кордону - Ляшук, Роман Миколайович; Ляшук, Роман Николаевич; Lyashuk, Roman M. (My University, 2009)
Стаття присвячена розгляду поняття «бойова техніка»; здійснено класифікацію бойової техніки Державної прикордонної служби України; проаналізовані правові акти та сформовані пропозиції щодо вдосконалення регулювання застосування бойової техніки Державної прикордонної служби України як заходи адміністративного припинення спеціального призначення.

Статья посвящена рассмотрению понятия «боевая техника»; осуществлена классификация боевой техники Государственной пограничной службы Украины; проанализированы правовые акты и сформированы предложения по совершенствованию регулирования применения боевой техники Государственной пограничной службы Украины как меры административного пресечения специального назначения.

The article is devoted consideration of concept «military equipment»; classification of military equipment of State Border Guard Service of Ukraine is carried out; the analysed are legal acts and suggestions are formed on perfection of the legal adjusting of application of military equipment of State Border Guard Service of Ukraine as west of the administrative stopping of the special setting.
Ляшук Р. М. Щодо вдосконалення регулювання застосування бойової техніки в охороні державного кордону / Р. М. Ляшук // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 622-631.
Keywords: бойова техніка; державний кордон; Державна прикордонна служба України; бронетанкова техніка; прикордонний корабель; боевая техника; государственная граница; Государственная пограничная служба Украины; бронетанковая техника; пограничный корабль; combat vehicles; state boundary; The State Border Guard Service of Ukraine; armored vehicles; border ship