Суб'єкти зобов'язань, що виникають у зв'язку зі створенням загрози завдання шкоди - Гребенщікова, Тетяна Аркадіївна; Гребенщикова, Татьяна Аркадьевна; Grebenschikova, Tatiana A. (My University, 2014)
Стаття присвячена проблематиці визначення суб’єктивного складу зобов’язань, що виникають у зв’язку зі створенням загрози завдання шкоди, виникненню зобов’язань між особою, майновим або особистим правам та інтересам якої загрожує небезпека (власник блага, зацікавлена особа), і особою, що таку небезпеку створила.

Статья посвящена проблематике определения субъективного состава обязательств, которые возникают в связи с созданием угрозы причинения вреда, возникновению обязательств между лицом, имущественным и личным правам и интересам, которому угрожает опасность (собственник блага, заинтересованное лицо), и лицом, которое такую опасность создало.

The article is about the definition of subjective obligations that arise in connection with the threat of damage. Occurrence of liabilities between the person, property and personal rights and interests whose is in danger (owner benefits, other persons) and the person who created such a danger.
Гребенщікова Т. А. Суб'єкти зобов'язань, що виникають у зв'язку зі створенням загрози завдання шкоди / Т. А. Гребенщікова // Часопис цивілістики. – 2014. – Вип. 17. – С. 115-118.
Keywords: особа; суб’єкт; зобов’язання; завдання шкоди; відповідальність; суб’єкти зобов’язань; лицо; субъект; обязательство; причинение вреда; ответственность; субъекты обязательств; person; subject; obligation; harm; responsibility; subjects of obligations