Докази та доказування у справах про порушення митних правил: до питання вдосконалення правового забезпечення - Чернявська, О. М.; Cherniavska, Oksana (Одеса : Гельветика, 2019)
У статті досліджуються питання, пов’язані із правовим забезпеченням доказування у справах про порушення митних правил. Автор відзначає, що докази та доказування мають велике значення в усіх видах юридичного процесу. Від їх належності та правильності оформлення залежить результат справи, що розглядається; залежить, чи буде особа притягнута до юридичної відповідальності; чи буде захищено суспільний інтерес. Тому теорія доказів є одним з найважливіших в правничій науці, зокрема й у митному праві. Визнається, що розгляд таких видів доказів у справах про порушення митних правил як протокол про порушення митних правил та пояснення особи, яка притягується до відповідальності, і свідків учинення порушення митних правил, або осіб, яким відомі обставини, що підлягають установленню у справі про порушення митних правил, засвідчило достатній рівень їх правового забезпечення.
Чернявська О. М. Докази та доказування у справах про порушення митних правил: до питання вдосконалення правового забезпечення / О. М. Чернявська // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2019. - № 3. – C. 50 - 58.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; порушення митних правил; Митний кодекс України; нарушение таможенных пра- вил; Таможенный кодекс Украины; the Customs Code of Ukraine; violation of customs rules; the improvement of legal provision