Особливості конституційного закріплення підстав, меж та порядку обмеження конституційних прав та їх співвідношення з дискримінацією - Панасюк, Віта Миколаївна; Панасюк, В. М.; Panasiuk, Vita M. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Сучасна демократична держава не може існувати, як без конституційного закріплення широко спектра прав, свобод та законних інтересів людини та громадянина, так і без обмеження цих прав та свобод. Державотворча практика європейських країн у питаннях обмеження конституційних прав орієнтована на позиції Європейського суду з прав людини.
Панасюк В. М. Особливості конституційного закріплення підстав, меж та порядку обмеження конституційних прав та їх співвідношення з дискримінацією // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. Одеса, 2023. Т. 1. С. 288-290./ // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 288-290.
Keywords: обмеження законом; обмеження в період війни або інших надзвичайних ситуацій у суспільстві; дискримінація; непряма дискримінація; lawful restrictions; derogation in time of war or other public emergenc; discrimination; indirect discrimination; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE