Компаративний аналіз змісту понять "іредентизм" і "енозіс" - Горло, Н. В. (Одеса, 2016)
В статті розглядається сутність права націй на самовизначення і здійснюється порівняльний аналіз змісту понять "іредентизм" і "енозіс". Розмежування між ними проводиться за умовами виникнення, характером вимог, метою, реалізованістю на практиці.
Горло Н. В. Компаративний аналіз змісту понять "іредентизм" і "енозіс" / Н. В. Горло // Людина, суспільство, політика : актуальні виклики сучасності: матеріали III Міжнародної наук.-практ. конф. (м. Одеса, 12-13 лютого 2016 р.) за заг. ред. Д. В. Яковлева. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2016.– С. 39-42.
Keywords: політичні процеси; поняття "іредентизм" і "енозіс"; компаративний аналіз понять "іредентизм" і "енозіс"; етнічні спільноти; етнічні інтереси; етнічний сепаратизм