Щодо інтерпретаційного запобігання зловживанню правами у господарському процесі (на прикладі непідсудності спорів за третейською/ арбітражною угодою) - Подцерковний, Олег Петрович (Одеса, 2017)
У статті аналізуються проблеми інтерпретації положень Господарського процесуального кодексу України щодо припинення провадження у справах, у яких сторони уклали угоду про передачу спору на вирішення третейського суду (арбітражу). Зроблено висновок, що інтерпретація відповідних положень має спрямовуватися на запобігання зловживанню господарськими процесуальними правами на зміну підсудності та виключення третейської (арбітражної) юрисдикції при використанні фіктивних договорів поруки.
Подцерковний О. П. Щодо інтерпретаційного запобігання зловживанню правами у господарському процесі (на прикладі непідсудності спорів за третейською/ арбітражною угодою) / О. П. Подцерковний // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 27. – С. 167-172.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Господарський процесуальний кодекс України; зловживання процесуальними правами; припинення провадження у справі; третейська (арбітражна) угода; договір поруки; Economic Procedural Code of Ukraine; abuse of procedural rights; termination of proceedings; arbitration agreement; surety agreement