Зовнішній державний борг суверенної України - Федоров, Валентин Андрійович; Федоров, Валентин Андреевич; Fedorov, Valentyn A. (My University, 2017)
Актуальність проблеми зовнішнього державного боргу для України зумовлена тим, що його формування є необхідною умовою функціонування економіки України, зокрема, виконання видаткової частини державного бюджету. Розглядаючи співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями з метою залучення зовнішніх державних запозичень для збалансування ресурсного забезпечення потреб економічного зростання країни, слід пам’ятати водночас про необхідність дотримання національних інтересів та стратегічних пріоритетів, щоб ці відносини не впливали на національну безпеку країни та не призводили до загрози критичної боргової залежності.

Актуальность проблемы внешнего государственного долга для Украины обусловлена тем, что его формирование является необходимым условием функционирования экономики Украины, в частности, выполнения расходной части государственного бюджета. Рассматривая сотрудничество с международными финансовыми организациями с целью привлечения внешних государственных заимствований для сбалансирования ресурсного обеспечения потребностей экономического роста страны, следует помнить в то же время о необходимости соблюдения национальных интересов и стратегических приоритетов, чтобы эти отношения не влияли на национальную безопасность страны и не приводили к угрозе критической долговой зависимости.

The urgency of the problem of external public debt for Ukraine is due to the fact that its formation is a necessary condition for the functioning of the Ukrainian economy, in particular, the implementation of the expenditure side of the state budget. Considering cooperation with international financial organizations with the aim of attracting external state borrowings to balance the resource needs of the country s economic growth, one must also remember the need to observe national interests and strategic priorities so that these relations do not affect the country's national security and do not lead to a threat critical debt dependence.
Федоров В. А. Зовнішній державний борг суверенної України / В. А. Федоров // Юридичний вісник. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2017. – С. 175-181.
Keywords: зовнішній державний борг; економіка країни; державні запозичення; внешний государственный долг; экономика страны; государственные заимствования; external public debt; the country's economy; government borrowing