Подолання та усунення колізій – пріоритетне завдання сучасної юридичної науки - Іванченко, Ольга Миколаївна; Іванченко, О. М.; Иванченко, Ольга Николаевна; Ivanchenko, Olha M. (Одеса : Фенікс, 2017)
У статті на основі системного підходу до виявлення та оцінки колізій у законодавстві України, колізій між нормами міжнародного права та нормами національного права, у встановленні колізійної норми, що визначає право якої держави підлягає застосуванню до правовідносин з іноземним елементом, здійснено спробу теоретичних узагальнень та практичних рекомендацій з їх усунення.

В статье на основе системного подхода к выявлению и оценке коллизий как в законодательстве Украины, между нормами международного права и нормами национального права, а также в установлении коллизионной нормы, определяющей право какого государства подлежит применению к правоотношениям с иностранным элементом, предпринята попытка теоретических обобщений и практических рекомендаций по их устранению.

In an article on the basis of a systematic approach to the identification and assessment of collisions both in the legislation of Ukraine, between international law and the norms of national law, as well as in establishing the conflict of laws determining the law of which state is applicable to legal relations with a foreign element, an attempt is made to generalize theoretical and practical Recommendations for their elimination.
Іванченко О. М. Подолання та усунення колізій – пріоритетне завдання сучасної юридичної науки / О. М. Іванченко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 238-247.
Keywords: колізії у законодавстві України; міжнародне право; національне право; теорії співвідношення норм міжнародного і норм національного права; коллизии в законодательстве Украины; международное право; национальное право; теории соотношения норм международного и норм национального права; conflicts in the legislation of Ukraine; international law; national law; theories of the relationship between international law and national law; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::International law; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Public law