Інформаційний потенціал і особливості використання джерел особового походження як джерела до вивчення політики українських урядів у сфері культури доби української революції 1917-1921 рр. - Пилипів, В. І. (Одеса, 2016)
В статті зазначено, що не дивлячись на всі складнощі у використанні, джерела особового походження є дуже важливим джерелом для вивчення політики українських урядів у сфері культури в добу Української революції 1917-1921 рр. Їх джерелознавча цінність полягає у тому, що дає знання конкретних фактів, дозволяє персоніфікувати події, передає сам дух епохи, багатоманіття її розвитку.
Пилипів В. І. Інформаційний потенціал і особливості використання джерел особового походження як джерела до вивчення політики українських урядів у сфері культури доби української революції 1917-1921 рр. / В. І. Пилипів // Людина, суспільство, політика : актуальні виклики сучасності: матеріали III Міжнародної наук.-практ. конф. (м. Одеса, 12-13 лютого 2016 р.) за заг. ред. Д. В. Яковлева. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2016.– С. 151-155.
Keywords: культура України 1917-1921 рр.; ідеологія і культура; українська революція 1917-1920 рр.; історичний аспект; література доби української революції