Криза публічного адміністрування в містобудуванні: як бездіяльність інституцій легалізує знищення історичних ареалів міст - Квасніцька, Ольга Олексіївна; Квасніцька, О. О.; Kvasnitska, Olha O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сьогодні, коли ми говоримо про захист культурної спадщини, ми часто фокусуємося на недосконалості законодавства, несанкціонованих діях недобросовісних забудовників та руйнації нашої спадщини масованими атаками росії – країни-агресорки, яку ми безмовно маємо відновити за рахунок прибутків від заморожених суверенних активів РФ у країнах Заходу. Проте майже за дужками залишаємо дискусії щодо публічного управління охороною культурної спадщини.
Квасніцька О. О. Криза публічного адміністрування в містобудуванні: як бездіяльність інституцій легалізує знищення історичних ареалів міст. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 269-272. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33137
Keywords: публічне управління; містобудування; охорона культурної спадщини; історичні ареали; належне врядування; доктрина спільної довіри; public administration; urban planning; cultural heritage protection; historic areas; good governance; doctrine of shared trust