Спеціальна дієздатність - особлива характеристика правового статусу моряка в адміністративному праві України - Попов, О. В. (Одеса: Фенікс, 2012)
В статті досліджено та здійснено комплексне вивчення та проведено аналіз міжнародних стандартів підготовки моряків, закріплених у Конвенції STCW ' 78 для визначення загальних основ їх імплементації в законодавство України. Охарактеризовано правовий статус моряка в адміністративному праві України.
Попов О. В. Спеціальна дієздатність - особлива характеристика правового статусу моряка в адміністративному праві України / О. В. Попов // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.121-123.
Keywords: моряк; правовий статус моряка; Конвенція ООН з морського права 1982 р.; Конвенція STCW ' 78; адміністративне право України; дієздатність