Феномен зловживання владними, управлінськими або функціональними обов’язками - Стрельцов, Євген Львович; Стрельцов, Є. Л.; Streltsov, Yevhen L. (My University, 2025)
О станні резонансні політичні скандали на міжнародному та національному рівнях знову актуалізують необхідність аналізу складних процесів порушення різними категоріями осіб покладених на них обов’язків. Водночас певна «звичність» таких вчинків і «традиційність» заходів реагування, які не завжди набувають необхідної реальності, зумовлюють потребу у пошуку нових форм і видів впливу на ці негативні процеси. Свої міркування з цього приводу висловлює доктор юридичних наук, доктор теології, професор, член–кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України Є. Л. СТРЕЛЬЦОВ Recent high-profile political scandals at the international and national levels once again highlight the need to analyze complex processes of violation of the duties assigned to them by different categories of persons. At the same time, a certain “habituality” of such actions and “traditionality” of response measures, which do not always acquire the necessary reality, determine the need to find new forms and types of influence on these negative processes. His thoughts on this subject are expressed by Doctor of Law, Doctor of Theology, Professor, Corresponding Member of the National Academy of Legal Sciences of Ukraine, Honored Worker of Science and Technology of Ukraine Y. L. STRELTSOV
Стрельцов Є. Л. Феномен зловживання владними, управлінськими або функціональними обов’язками / Є. Л. Стрельцов // Юридичний вісник України. - 2025. - №25 (1558). - С. 14-17 ; 2026. - № 26 (1559). - С. 16-17. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31586
Keywords: зловживання владою; корупція; топкорупція; низова корупція; елітна корупція; суспільна шкода; інституційна довіра; легітимність влади; незаконна вигода; публічні фінанси; антикорупційна політика; соціальна відповідальність; abuse of power; corruption; top corruption; grassroots corruption; elite corruption; public harm; institutional trust; legitimacy of government; illicit gain; public finances; anti-corruption policy; social responsibility