Рішення Європейського суду з прав людини як перспектива боротьби з адміністративними корупційними правопорушеннями - Лошицький, М. В.; Лошицкий, М. В.; Loshitskiy, M. V.; Дрозд, О. Ю.; Дрозд, А. Ю.; Drozd, A. Yu. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
У статті зроблено спробу виокремити основні міжнародні та вітчизняні нормативно-пра¬вові акти, на яких будується боротьба з корупцією в Україні, а також розглянути мож¬ливість використання рішень Європейського суду з прав людини у контексті формування прецедентного права задля підвищення ефективності боротьби з корупційними діяннями. Обґрунтована позиція щодо закріплення судових рішень ЄСПЛ як джерела права.
Лошицький М. В.. Дрозд О. Ю. Рішення Європейського суду з прав людини як перспектива боротьби з адміністративними корупційними правопорушеннями / М. В. Лошицький, О. Ю. Дрозд // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія" : зб. наук. праць / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред), Ю. П. Аленін [та ін] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Т. 14. - С. 70-77.
Keywords: Європейський суд з прав людини; прецедентне право; корупційні діяння; адміністративні корупційні правопорушення; закордонний досвід; European Court of Human Rights; case law; corruption; administrative corruption; foreign experience