Конспект лекцій з дисципліни «Аналіз ризиків ІТ-підприємств» для студентів ІІІ курсу денної форми навчання спеціальності 073 «Менеджмент» ОП «ІТ-менеджмент та маркетинг» - Клєвцєвич, Наталія Анатоліївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Конспект лекцій з аналізу ризиків ІТ-підприємств охоплює ключові аспекти виявлення, оцінки та управління ризиками, специфічними для інформаційних технологій. У курсі розглядаються визначення ризиків, класифікація на категорії (кіберзагрози, технічні проблеми, людський фактор, законодавчі зміни) та їх вплив на бізнес-процеси. Оцінюються якісні та кількісні методи аналізу ризиків, такі як SWOT-аналіз та FMEA, а також сучасні інструменти, включаючи системи SIEM і машинне навчання, що допомагають виявляти та зменшувати ризики. Студенти ознайомлюються зі стратегіями реагування на ризики (уникнення, передача, зменшення, прийняття) та процесами моніторингу та оцінки їх ефективності. Крім того, курс висвітлює регуляторні вимоги, що впливають на управління ризиками в ІТ-сфері, надаючи студентам знання і навички для ідентифікації ризиків та розробки ефективних стратегій їх управління.
Клєвцєвич Н. А. Конспект лекцій з дисципліни «Аналіз ризиків ІТ-підприємств» для студентів ІІІ курсу денної форми навчання спеціальності 073 «Менеджмент» ОП «ІТ-менеджмент та маркетинг» [Електронне видання] / Н. А. Клєвцєвич ; кафедра кібербезпеки НУ «Одеська юридична академія». - Одеса : НУ «ОЮА», 2024. – 60 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.29767
Keywords: управлінські рішення в ІТ-сфері; як ISO/IEC 27001 і GDPR; класифікація ризиків; ідентифікація ризиків; європейські стандарти; Національні нормативні документи