Розповсюдження української культури світовими ЗМІ в контексті війни в Україні - Борумбєй, Тетяна; Борумбєй Т.; Borumbiei, Tetiana I. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2022)
Боротьба за свободу України триває і на культурному фронті. Українські митці створюють та розповсюджують митецтво та традиції по всьому світу, аби привернути увагу міжнародної спільноти. Тренди та історичні надбання, що стали символом незламності та свободи, прикрашають шпальти газет та обкладинки журналів світових медіа. Про Україну та її людей розповідають у прямих ефірах та новинних випусках на весь світ. Проаналізувавши 65 публікацій десяти міжнародних ЗМІ, можна виокремити напрямки та теми, які обирають журналісти для того, аби світ продовжував пам’ятати про Україну та вмів відрізнити реальність від російської пропаганди.

The fight for the freedom of Ukraine continues on the cultural front as well. Ukrainian artists create and spread art and traditions throughout the world to attract the attention of the international community. Trends and historical assets, which have become a symbol of indomitability and freedom, adorn the columns of newspapers and magazine covers of the world media. Ukraine and its people are talked about in live broadcasts and news all over the world. After analyzing 65 publications of ten international mass media, it is possible to single out the directions and topics that journalists choose so that the world continues to remember Ukraine and knows how to distinguish reality from Russian propaganda.
Борумбєй Т. Розповсюдження української культури світовими ЗМІ в контексті війни в Україні / Тетяна Борумбєй // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 4 листопада 2022 р.) / наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська - Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. - С. 15-21.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; культура; комунікації; Україна; культурна журналістика; інформація; видання; culture; communications; Ukraine; cultural journalism; information; publication