Щодо обмеження прав людини в умовах надзвичайного стану - Бальцій, Юрій Юрійович; Бальцій, Ю. Ю; Baltsii, Yurii Yu. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Умови надзвичайного стану можуть виникнути в будь-який час у зв’язку з природними катастрофами, епідеміями, терористичними атаками, війною тощо. У таких ситуаціях держава має право вводити обмеження прав і свобод громадян для забезпечення безпеки і охорони життя людей.
Бальцій Ю. Ю. Щодо обмеження прав людини в умовах надзвичайного стану / Ю. Ю. Бальцій // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 285-287.
Keywords: права людини; надзвичайний стан; обмеження прав людини; конституційні права та свободи людини; human rights; state of emergency; restrictions on human rights; constitutional rights and human freedoms; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science