Договори про надання страхових послуг в контексті рекодифікації цивільного законодавства в Україні - Святошнюк, Сергій Сергійович (Одеса: Фелікс, 2021)
У статті досліджуються особливості договору про надання страхових послуг як підстави виникнення страхових відносин в цивільному законодавстві України. Визначається місце договірних зобов'язань зі страхування в системі цивільно-правових зобов'язань, співвідношення предмета та об'єкта договору страхування, сутність страхової послуги та страхового ризику.
Святошнюк С. С. Договори про надання страхових послуг в контексті рекодифікації цивільного законодавства в Україні / С. С. Святошнюк // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 274-281.
Keywords: договори з надання страхових послуг; страхові відносини; нормативно-правові акти у сфері страхових відносин; окремі види страхування