Екологічна складова енергетичної політики ЄС - Сурілова , О. О.; Сурилова, О. О.; Surilova, O. O. (Одеса : Фенікс, 2012)
Метою свого дослідження автор вважає актуальним дослідити процеси інтеграції України до ЄС, а саме в сфері енергетичного права. В сучасності перед українським суспільством поставлена задача реформування енергетичного права на засадах забезпечення прав людини і громадянина, побудови правової демократичної держави, сталого розвитку країни в умовах екологічно безпечного навколишнього середовища на основі раціонального використання енергетичних ресурсів.
Сурілова О. О. Екологічна складова енергетичної політики ЄС / О. О. Сурілова // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 577-581.
Keywords: енергетична політика ЄС; раціональне використання енергетичних ресурсів; енергетичне законодавство ЄС; реформування енергетичного права України; екологічна безпека; энергетическая политика ЕС; EU energy policy; рациональное использование энергетических ресурсов; rational use of energy resources; энергетическое законодательство ЕС; EU energy legislation; реформирование энергетического права Украины; reform of the energy law in Ukraine; экологическая безопасность; environmental Safety