Міжнародна відповідальність командирів та інших начальників - Хлопчик, О. В.; Hlopchik, O. V. (Одеса : Фенікс, 2010)
В своїй роботі автор зазначає, що Римський Статут розмежував відповідальність воєнного командира, взявши за основу міжнародні договори. Тобто можна говорити про важливий крок в бік кодифікації і позитивному розвитку міжнародного права. Тому Суд буде тлумачити положення статті 28 Статуту в відповідальності з його об’єктом і ціллю. Вважаю, було б досить доцільно, щоб держави шляхом прийняття відповідних мір по імплементації Римського Статуту вели поняття відповідальності командирів в своє національне право.
Хлопчик О. В. Міжнародна відповідальність командирів та інших начальників / О. В. Хлопчик // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 221-222.
Keywords: відповідальність воєнного командира; міжнародне право; міжнародний кримінальний трибунал; порушення норм міжнародного гуманітарного права; відповідальності командира за дії підлеглих; ответственность военного командира; международное право; международный уголовный трибунал; нарушение норм международного гуманитарного права; ответственность командира за действия подчиненных; responsibility military commander; mezhdunarodnoe right; The International Tribunal uholovnыy; violation of norms of International law humanytarnoho; responsibility for the actions of the commander subordinates