Особливості виконання договірних зобов'язань в умовах карантину, спричиненого пандемією COVID-19 - Васильєва, Олена Андріївна (Одеса: Фелікс, 2021)
У статті досліджується сутність форс-мажору як обставини, що є підставою для звільненя від цивільної відповідальності за невиконання чи неналежного виконання зобов'язання. Таким чином, говорячи про особливості виконання договорів під час карантину, найперше постає питання про визнання її форс-мажором, що вносить свої корективи.
Васильєва О. А. Особливості виконання договірних зобов'язань в умовах карантину, спричиненого пандемією COVID-19 / О. А. Васильєва // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 178-181.
Keywords: форс-мажорні обставини; невиконання зобов'язань; надзвичайні обставини; звільнення від цивільно-правової відповідальності; випадок