Застосування методу аліоритмізації складного навчального матеріалу при вивченні встановлення операційної системи Linux - Горбачов, Віктор Едуардович; Горбачов, В. Е.; Заянчуковський, О. В.; Горбачов, П. В. (Одеса, 2024)
У роботі розглядаються особливості застосування методу алгоритмізації складного навчального матеріалу дія підвищення його доступності та покращення сприйняття при вивчені послідовності операцій і команд при встановленні операційної системи Linux. Вся інформація, що вивчається но темі, розбита на шість тематичних закінчених блоків тому що наприкінці кожного блоку студент м аж е перевірити правильність виконаного завдання. Отриманий таким чином алгоритм читка фіксує мету заняття, а його елементи будуть своєрідними структурними опорними сигналами па темі. Результати проведених за такою методикою занять свідчать про те. що більшість студентів за час навчання вивчають напам'ять назви шести блоків алгоритму, а сам процес встановлення ОС стає простим і навіть захоплюючим.
Горбачов В. Е. Застосування методу алгоритмізації складного навчального матеріалу при вивченні встановлення операційної системи Linux / В. Е. Горбачов, О. В. Заянчуковський, П. В. Горбачов // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії : матеріали конф. (м. Одеса, Україна, 17-20 лип. 2024 р.) Одеса. 2024. С. 160-163. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28367
Keywords: Операційна система (ОС); MacOS; Windows; ОС ArchLinux; інформатика