Дискурс віктимності у вітчизняному правовому полі - Гончарова, Н. І.; Гончарова, Н. И.; Goncharova, N. I. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті розкриваються передумови становлення кримінології та віктимології як наукових дисциплін, розглядається процес формування теорії віктимності, аналізується досвід інститутиалізації окремих її аспектів в українському законодавстві.
Гончарова Н. І. Дискурс віктимності у вітчизняному правовому полі / Н. І. Гончарова // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 239-247.
Keywords: кримінологія; віктимологія; теорія віктимності; віктимна поведінка; криминология; виктимология; теория виктимности; виктимное поведение; criminology; victimology; the theory of victimization; victim behavior