Етнополітична стабільність у етнополітичній системі - Асланов, С. А.; Aslanov, S. A. (Одеса: Фенікс, 2015)
Позиціоновано етнополітичну систему як комплекс, структуру взаємопов’язаних етнополітичних ролей у етнополітичній сфері буття. Етнополітична система постає і структурується під час взаємодії етнічності з політикою. Беручи участь у політиці, етнічні спільноти конкурують між собою за встановлення певних преференцій, цим самим вносячи дестабілізацію в етнополітичну систему.
Асланов С. А. Етнополітична стабільність у етнополітичній системі / С. А. Асланов // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 55. – С. 116-123.
Keywords: етнополітична система; етнополітична сфера буття; взаємодія етнічності з політикою; этнополитическая система; этнополитическая сфера бытия; взаимодействие этничности с политикой; ethno-political system; ethno-political sphere of life; interaction of ethnicity with politics