Співвідношення зобов'язальних та речових правовідносин - Голубєва, Неллі Юріївна; Голубева, Нелли Юрьевна; Holubeva, Nellie Yu. (My University, 2015)
В статті досліджуються ознаки зобов’язання як цивільного правовідношення та проводиться їх порівняння із речовими правовідносинами. Обґрунтовується необхідність поділу майнових прав на речові, виключні й зобов’язальні. Розглядаються позиції науковців з досліджуваних питань. В результаті дослідження визначено, чим саме відрізняються зобов’язальні правовідносини від речових.

В статье исследуются признаки обязательства как гражданского правоотношения и проводится их сравнение с вещными правоотношениями. Обосновывается необходимость разделения имущественных прав на вещные, исключительные и обязательственные. Рассматриваются позиции ученых по исследуемым вопросам. В результате исследования определено, чем именно отличаются обязательственные правоотношения от вещных.

In the article it is studied the features of obligation as civil legal relationship. It is made a comparison of obligation and proprietary legal relationship. It is stated the necessity of separation of property rights for real, exceptional and obligational. The positions of scholars on investigated problems are reviewed. The study as a result determined the difference between obligation legal relations and proprietary legal relations.
Голубєва Н. Ю. Співвідношення зобов'язальних та речових правовідносин / Н. Ю. Голубєва // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 13-17.
Keywords: зобов’язання; зобов’язальне право; речове право; цивільні правовідносини; зобов’язальні правовідносини; речові правовідносини; обязательства; обязательственное право; вещное право; гражданские правоотношения; обязательственные правоотношения; вещные правоотношения; obligation; law of obligations; property law; civil legal relations; obligation legal relations; proprietary legal relations