Вердикт присяжних: de lege ferenda - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2014)
Стаття присвячена дослідженню питань, пов'язаних із вердиктом присяжних засідателів ( у компаративно-правовому аспекті). Досліджено вимоги, яким повинен відповідати вердикт. Розлянуто мотивованість вердикту як новітню тенденцію країн континентальної Європи. зроблено висновок про недоцільність впровадження вердикту в Україні.

Статья посвящена исследованию вопросов, связанных с вердиктом присяжных заседателей (в компаративные -правовом аспекте ). Исследованы требования, которым должен отвечать вердикт. Розлянуто мотивированность вердикта как новую тенденцию стран континентальной Европы. сделан вывод о нецелесообразности введения вердикта в Украине.

Article is devoted to the issues related to verdict of a jury (in comparative legal aspects). Researched the requirements which should meet the verdict. Are considered motivation of the verdict as the latest tendency of countries of continental Europe. It was concluded about the inexpediency of implementation of the verdict in Ukraine.
Гловюк І. В. Вердикт присяжних: de lege ferenda / І.В. Гловюк // Порівняльно-аналітичне право. – 2014. - №5. – С. 345-348 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://pap.in.ua/5_2014/104.pdf
Keywords: присяжні засідателі; вердикт; мотивованість вердикту; рішення; питання; присяжные заседатели; вердикт; мотивированность вердикта; решение; вопрос; jury; verdict; motivation of the verdict; decision; question